Foto: Iris Wessels Fotografie
Foto: Iris Wessels Fotografie Foto: Iris Wessels Fotografie

Column: De gemiddelde werkdag

Column

’s Nachts worden alle bloemen die online besteld worden in de garage geleverd. Gelukkig op water wat betekent dat ik er dus niet voor uit bed hoef. Geloof me je wilt mij niet treffen voordat ik koffie heb gedronken.

Alle stelen van de bloemen moeten eerst schoongemaakt en gecontroleerd worden. Mis ik misschien iets, zijn alle bloemen wel goed? Alles wordt opnieuw aangesneden en op vers water gezet. Hierna krijgen ze een paar uur rust, zodat ze goed water op kunnen nemen.

Als de kids slapen begint het leukste deel van mijn werk; namelijk alles “in elkaar zetten” beginnend bij het bruidsboeket. In het hoogseizoen breng ik mijn meeste avonden door in de schuur. En ja, ook in de schuur heb ik een koffiezetapparaat.

De ochtend van de bruiloft bezorg ik alles persoonlijk bij de bruidegom (waar ik ook vaak weer een kopje koffie aangeboden krijg). Het eventuele autobloemstuk wordt door mij bevestigd en een uitleg over de bevestiging van de corsages behoort ook tot de service. Soms wordt ervoor gekozen om ook de locatie te laten stylen, hier rij ik vervolgens naartoe. (ook hier vaak een kop koffie) en vervolgens weer huiswaarts. 

Vaak is het inmiddels nog maar net een uur of 9 en is de werkdag alweer bijna klaar. Nog even de nodige administratie en dan kan het weekend alweer ingeluid worden. Vroege ochtenden, maar daarna nog lekker een lange dag. En ach, als je maar genoeg koffiedrinkt kom je die ochtenden prima door hoor!


Marrie Kaag
E: info@gewoonmarrie.nl
Facebook: @Gewoon Marrie
Instagram: @gewoonmarrie

Manuela Nzenge
'Special One' Manuela gaat met Peter Douglas theater in 20 uur geleden
Afbeelding
Kids Challenge op het BikePark 18 mei, 17:49
Stichting Parkgebouw Rijssen krijgt 7.712 euro subsidie uit het Cultuurbudget.
Subsidie uit Cultuurbudget voor vijf organisaties 18 mei, 09:47
Afbeelding
Teams De Waerdenborch houden benefietavond 17 mei, 18:36
Verliepen de Oranjedagen overdag zeer goed. 's Avonds maakten sommige jongeren er een potje van door overmatig alcohol- en drugsgebruik.
Buitensporig alcohol- en drugsgebruik 17 mei, 11:35
Kom van alles te weten over uilen en muizen.
Kom uilenballen uitpluizen in het Natuurmuseum 17 mei, 08:40
Welk koppel waar mag vissen wordt voor de wedstrijd door loting bepaald.
Ons Vermaak houdt koppelwedstrijd 16 mei, 18:18
De bibliotheek heeft ook veel boeken met extra grote letters.
De Bibliotheek is er voor iedereen en zeker ook voor ouderen 16 mei, 12:12